tisdag 20 augusti 2013

5-free vattenbaserat nagellack

Jag gillar skönhetsprodukter som är snälla mot miljö, och mot människa. Så därför skickade jag efter Acuarella Plasma från Swedish Beauty Factory. Jag har aldrig beställt därifrån förut, men de var ruggigt snabba så det var positivt.

Nördigt intresserad av kosmetika som jag är så funderar jag på vad som är så mycket bättre med detta vattenbaserade nagellack egentligen. Det luktar inte lika starkt när man målar, bra. Men annars då? Det var lätt att måla på jämnt och torkade fort (tyvärr lika svårt som vanligt att inte kludda på nagelband :P men det var lite lättare att krafsa bort kladdet).

Det står att Acquarella vattenbaserat nagellack är giftfritt och inte innehåller formaldehyd, ftalater (Dibutylftalat, DBP, är förbjudet sen 2005) eller kemiska lösningsmedel.
Det innehåller i stället följande:
Aqua (Water)
Styrene acrylates & acrylates copolymers
Non-toxic colorants (No FD&C). May contain Cl 77489, Cl 77492, Cl 77891, Mica.

Vatten och de ogiftiga färgerna är inte så konstigt. Men när jag kollar upp styrene acrylates & acrylates copolymers i min bok "Skönhet – till vilket pris" så får den betyg Godkänd (Samma som parabener, mer om parabener i ett annat inlägg) men miljöbetyg Kraftigt underkänd. Inte så bra ju. Men kanske ändå betydligt bättre än konventionella nagellack och om man slipper den gula missfärgningen av nageln så är ju lacket bra för mig som person, men även denna flaskan ska nog lämnas in som miljöfarligt avfall och inte kastas i soporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar